top of page

Behandelingen

Acupunctuur

Acupunctuur is een oude Chinese geneeskunst, gebruikt om een grote verscheidenheid aan kwalen te behandelen, om de gezondheid te bevorderen en pijn en lijden te verlichten.

quantum.jpg
Moderne Acupunctuur

De afgelopen jaren is er een toenemende belangstelling voor de ontwikkelingen op het gebied van biofeedback en bioresonantie. Het wordt wel de therapie van de toekomst genoemd.

electroacupunctuur.jpg
Elektro Acupunctuur

Elektroacupunctuur ook wel elektrostimulatie komt voort uit de TCG en is een van de technieken binnen de acupunctuur. Onder de elektroacupunctuur verstaan we het met zwakke stroompjes stimuleren van acupunctuurpunten op de huid of op naaldjes in de huid. 

laser.jpg
Laser Acupunctuur

Bij acupunctuur denk je al gauw aan naalden, maar er bestaat ook laseracupunctuur

Dit is acupunctuur waarbij met behulp van laserlicht in plaats van naalden de Chinese geneeskunde wordt toegepast.

Ideaal voor mensen die bang zijn voor naalden en de behandeling van kinderen.

Chinese Kruidentherapie

Voor veel mensen in het Westen is acupunctuur de bekendste traditionele chinese geneeswijze, maar in China zelf staat de kruidengeneeskunde in hoger aanzien.

Tuina Massage

Tuina kent een grote variëteit aan verschillende massages die op het lichaamsoppervlak worden uitgevoerd en daarnaast diverse zeer effectieve manipulatietechnieken die op verschillende delen van het lichaam kunnen worden toegepast.

Moxabehandeling

Moxa is afgeleid van een kruid dat in het japans Mogusa heet. Een Nederlandse vertaling van Mogusa is bijvoet, de Artemisia vulgaris.Het is een kruid dat bij aansteking langzaam en zeer heet verbrandt. Het geeft een aangename en weldadige infrarode uitstraling.

Image by Heather Barnes
Bachbloesemremedie

Er zijn 38 tincturen op basis van bloemen en planten. Elke bloem of plant heeft zijn eigen specifieke eigenschappen om verschillende problemen aan te pakken.

EFT0.jpg
EFT

EFT staat voor Emotional Freedom Technique

EFT bestaat uit een paar uiterst effectieve technieken om je te bevrijden van beperkende en ongewenste emoties zoals oud zeer, trauma, en angsten en fobieën.

dieetbegeleiding2.jpg
Dieetadviezen

Het belang van een goede en gezonde voeding wordt vaak onderschat. 

Er bestaat niet een dieet, dat geschikt is voor iedereen. Voedingstoffen, hoewel gezond, passen niet in een bepaald jaargetijde of niet bij een bepaald type persoon.

bottom of page